Om oss

Min första hund, Star, är en aprikos mellanpudel. Han kom till mig  i nov 2006. Han är mycket lätt att ha att göra med, så följsam. Star har alltid gillat både jakt – och kamplekar. Vi gick på en valpkurs ganska snart, som sen ledde till en kurs i allmänlydnad och så småningom även tävlingslydnad. Jag hade ingen tanke på att vi skulle tävla, men eftersom vi båda tyckte det var roligt med lydnad, prövade vi på att tävla första gången i klass 1, maj 2008. Det gav mersmak. Vi fortsatte med lydnadsträningen upp till elitnivå. 2011 blev han Svensk Lydnadschampion. Det är inte bara Star som fått lära sig nya moment, utan jag har också fått lära mig nytt, hela tiden både om mig själv och om Star, också om de olika villkoren som gäller inom tävlingslydnad. På det här sättet har vi lärt känna många nya vänner med samma intresse och numera har det blivit ett sätt att leva. Star har pensionerats från lydnadsträningen och lever numera tillsammans med en kompis till mig.

Den 13 juli 2010 utökades flocken med lilla Prime. Han är son till Star. Det var en fantastisk känsla att få hem en liten valp igen och särskilt roligt var det ju att han är en avkomma efter Star.  En behaglig och följsam pudel, snabb som en vessla, men lite räddhågsen av sig . Hans favoritlekar är  också alla slags jakt- och kamplekar och han är en liten kelgris av stora mått. Vi började träna tävlingslydnad ganska snart och han visade sig vara mycket snabblärd och  rolig att träna. Jag satte inga begränsningar när det gällde momentinlärningen, utan han fick ganska tidigt pröva även elitmoment. Jag hade inte någon brådska att komma ut att tävla med honom, tänkte att det är trevligare för oss båda om vi har en väl etablerad kontakt och att vi kan känna oss trygga med varandra. Men den planen höll inte riktigt. Den 27 aug 2011 debuterade Prime och erhöll ett första pris och uppflyttning till klass 2. En månad senare blev han uppflyttad till lydnadstrean. I början på 2012 blev han även uppflyttad till eliten, efter sammanlagt tre tävlingar. I augusti 2013 erhöll  också Prime, titeln Svensk Lydnadschampion. Prime har fått tävla en hel del och uppnått SM-poäng vid ett flertal tillfällen. Hans rädslor har dock utgjort en viss begränsning, att komma vidare.  Numera tränar Prime enbart agility tillsammans med Helena. Dom har på kort tid och sporadisk träning blivit ett rent klass 3 ekipage med en pinne i agilityklassen klass 3.

Den 20 juli 2012 kom lilla Fanetta till världen, en liten Border Collie tik. Så passande eftersom jag länge hade funderat på att jag skulle vilja pröva att träna en BC.  Fanetta var en  mycket följsam och behaglig tik, som gillade både kamp och jaktlekar. Hon var snabblärd och oerhört samarbetsvillig.  Hon blev snabbt mycket momentsäker, och gjorde alltid så fint vad jag bad henne om. 11 månader gammal gjorde hon sin debut i klass 1 och vid 1 år 4 mån ålder blev hon uppflyttad till elitlydnaden efter tre tävlingar. 2015 efter ytterligare tre tävlingar, blev hon också Svensk Lydnadschampion.  Jag hade stora förhoppningar om att tävla SM med henne, men tyvärr blev hon sjuk och fick somna in i februari 2016.

I januari 2016 kom så lilla Viktor hem till oss. En liten Border Collie hane, på många sätt helt olik Fanetta. Vi har en spännande tid framför oss och vi kommer också att träna och tävla lydnadslydnad. I maj 2017 äntrade Viktor tävlingsappellen för första gången. Vi tävlade i Startklassen och fick ihop 187 poäng. En vecka senare tävlade vi Klass 1 och blev klassvinnare med 306 poäng. Vi tränar vidare, men vi tar det lugnt med tävlingar för en tid framöver.