Prime Träning

Senaste träningen överst

Prime visar att han kan göra rutan o dir app utan skall. även vid kommendering, så nu finns det hopp 🙂

19 feb 2014

Nyårsafton 2013

Februari 2012

.

.

Januari 2012

27 december 2011

Uthållighetsträning Prime får gå 6,5 minuter fritt följ efter ett träningspass på 45 min

22 december 2011

Länkningsträning för Prime. Men jag känner mig så osäker på hur jag ska värma upp honom. Måste pröva olika alternativ. I dag fick han börja programmet utan uppvärmning, direkt från bilen. Hm, inte så lyckat. Han är ju inställd på att leka och springa efter bollen, som jag ju brukar börja med inne i ridhuset. Så nästa gång ska jag försöka med lite sån uppvärmning utanför ridhuset. Kan vara lite svårt att få till med förmodad kyla och mycket bilar och hundar där vid tävling. Eller jag kanske ska gå lite fot bara innan. Hm, tål att fundera på och pröva ut. Hur som helst länkningen idag innebar att han inte fick någon belöning förrän efter dirigeringsapporteringen, förutom mitt ”bra” med rösten och ibland en klapp. Jag filmade hela programmet nonstop. Då är det faktiskt lite svårt att träna på bra transporter samtidigt, då jag måste springa och ändra kameravinkeln mellan momenten. Han blir då också lite extra hoppig, då jag inte begär att han ska hålla sig intill mig. Så transporterna ska jag nog träna mer noga, när jag inte filmar. Oj, vad mycket man ser genom kameraögat. Så himla bra verktyg i träningen. Var tvungen att dela på filmen för att youtube skulle ta emot.

Träning på Fjärren

Prime har ju haft en makalös bra fjärr sen långt tillbaka, men har på sistone börjat röra bakbenen. Så nu specialtränar vi den från olika långt håll. Från 5 till 15 meter. Här om något är kameran min bästa vän:)

15 december 2011

6 december 2011

Vittringsträning. Jag blandar elitpinnar med klass 3 pinnar. Jag byter till ”färsk” pinne varje gång. Här har jag precis bytt till elitpinnar och Prime  tar ett särskilt varv för att försäkra sig om att han till sist tar rätt pinne :)  Han har slutat med tuggandet och får bättre och bättre fart in.

Prime får träna elitmomenten,  jag börjar med att länka t om Z:at, sen sparsam belöning. OBS! Filmen är oredigerad!

14 november 2011

Tänkt om lite i vår planering när det gäller Prime. Vi kommer ju inte att kunna tävla mer i år :(  I bästa fall kan vi tävla i ridhus i början på februari nästa år. Och det får vi väl satsa på då. Jag ska nog därför inrikta oss helt på eliten, i träningen. Det är ju många moment som är samma i  gamla klass 3 och eliten.  Så vad vi behöver träna på då, är gruppmomentet ”sitt i grupp”, som ju är dold i eliten och 2 min, fritt följ (med våra nya kriterier :) ) Z:at och dirigeringsapporteringen och vittringen, alla är moment, som vi ju redan nu är på god väg att få till. Känns bättre att ha gott om tid  till länkning och kedjning för ett långt krävande program nu under vintern, för att sen snabbt repetera treans klass, några veckor innan tävling. Undrar om jag tänker rätt här? Känns bra i alla fall.  Prime har ju verkligen kommit igen ordentligt efter sin hormonsnurrande period och  är på sätt och vis ännu mer spännande att träna nu, som en lite mer vuxen och balanserad hund??  Ha, ha, jag upplever nog honom fortfarande som lite valpig. Men ändå. Så nu hoppas vi på en mild och kort vinter :)

12 november 2011

31 oktober 2011

29 oktober 2011

12 Juli 2011

11 juli 2011

Lite analys och planerinng

Ja, nu har vi haft några härliga träningstillfällen, som överträffar allt jag kan förvänta mig av min lilla ett-åring. Lite eftertanke skadar ju inte då. Prime har otroligt mycket jaktinstinkt, som både är positivt och negativt i lydnadsträningen. Det positiva är ju att han verkligen går igång och vill iväg vid apporteringarna och att han är lätt att belöna med alla slags jaktlekar. Det negativa är han har svårt att vänta på kommandon, vid alla apporteringsmoment, vill bara iväg o fånga bytet. Han har heller inte så stor lust att skynda sig att lämna tillbaka sitt ”byte”. Han har också en tendens till startskall.

1: Han kan vänta nu, tills jag kommenderar vid apporteringarna även om jag inte litar helt fullt på honom ännu. Så min träning här verkar ha effekt. 2. Hans tendens att trava tillbaka med apportbocken försöker jag åtgärda med alla möjliga lockelser som godis, bollkastning och andra jaktleksaker. Det funkar ganska bra med betoning på ganska. Frågan är om jag lär honom att det bara är när jag lockar honom till mig, som han tycker det är värt att galoppera tillbaka till mig? (Han e ju en smart pudel)  3. Hans startskall när jag skickar honom på metallen, försöker jag åtgärda med korta kast och att använda hindret som distraktion. Men kommer det att hjälpa när jag kommer att utöka längden på kastet? Känner mig lite osäker här. Kan nog vara ide att köra mer mängdträning här, ska kanske köra med små korta träningspass om dan.

I övriga moment, så är han så extremt lättlärd. Jag uppfattar honom som mycket lyhörd och samarbetsvillig, med hög intensitet i det han gör.  Han är för det mesta entusiastisk i vår träning och vill helst inte gå av planen, när vi är klara. En drömhund med andra ord. Hur störningskänslig han är vet jag inte riktigt än. Har bara en känsla av att han har förmåga att koncentrera sig även när det händer saker runt i kring. Självklart måste jag vara noga med att störningsträna honom helst med stegrande svårighetsgrader. Jag fortsätter med repetitioner av enskilda moment samtidigt som jag tänker mig mer stukturerad uthållighetsträning. Fortsatt kedjing i tvåan (klass 1 är tävlingsfärdig, men det gör ju ingenting om han hinner mogna på sig lite innan vi tävlingsdebuterar) och även börja kedja treans moment.  Klurar mycket på hur jag ska kunna behålla hans entusiasm när programmen blir längre o längre. Vettig kedjing, men kanske ska jag alternera mellan belöningsrika och belöningsfattiga träningspass också- ibland e det görskoj ibland mer av ”jobb” Går säkert att variera i oändlighet. Största fienden jag har här är min egen brådska, fastän jag vet att man vinner i längden att skynda långsamt. Jag har pratat om vikten av fingertoppskänsla och det är väl den som bestämmer hur framgångrik träningen blir till slut. Hur som helst det blev mycket ”tänk” nu,  jag behöver det,  det är så lätt att bli förblindad, när man har förmånen att få träna en hund av Primes kaliber. :razz: Planerar tävlingsstart nån gång under hösten.

5 juni 2011
Prime går en tävlingsträning klass 1 på Nacka BK. Mitt under språngmarschen dyker det upp en stor schäfer i skogen och som går mot oss på nära håll. Bra att vi fick träna på en sån situation, både Prime o jag 🙂

Tandvisningen Nolla eller Tia?

21 maj 2011

10 maj 2011

Prime gör inkallande med ställande och läggande

1 maj 2011

Primes första försök att göra en ”elitruta”

Lägger in en gammal filmsnutt här från ett tillfälle när Prime får träna på att göra en ruta på elitklass nivå för allra första gången.

10 april 2011
Bästa belöningen när vi tränar lydnadslydnad

10 april 2011

Prime går klass 1 tävlingsmässigt för första gången,

Pga av HD kvalitet på filmen och låg bredbandshastighet är filmen hårt redigerad för att bli så kort som möjlig. Platsliggning,tandvisning o apportering kommer därför heller inte med.

Ridhusträning 25 nov 2010

Prime gör klass 1 programmet (hopp och tandvisning kom inte med på filmen) med kortkort fritt följ och korta transporter.  Det är tredje gången som Prime tränar tillsammans med andra hundar i ridhuset. Det är kallt och snö ute, så overallen blir kvar på, vilket dämpar Prime en del. Men det lär bli så under vintern, så det är lika bra att han vänjer sig. Jag varvar med mycket lek och kamp och mer strikt hållning under inlärningen av de olika momenten. Det som är mest slående med Prime är, att trots sin sprallighet kan han växla om, till ett mer sansat beteende :grin:.

November 2010

Prime gör små framsteg i sin lydnadsträning, han gör nu hela klass 1 programmet, omän i justerad version med kort platsliggning och kortkort fritt följ samt korta transporter i ligg och stå under gång. Allt annat som vanligt. Bäst går det än så länge, inomhus och med belöning efter varje moment. Belöningarna övergår mer och mer till kamplekar eftersom den lille herrn är kräsen, vad gäller godis.

Augusti 2010

Prime har fått börja träna tävlingslydnad. Jag använder klickermetoden, och vi håller på att få till ingångspositionen för tävlingslydnad riktigt bra. Och så klart tränar vi alla grundpositioner. Han gillar både att kampas och att apportera. Vi leker mycket och jag försöker vänja honom vid så stora variationer som möjligt, att tex hämta olika saker bestående av olika material. Vi har också ett lågt hopphinder här hemma, som jag själv lätt snubblar över:) men Prime gillar att hoppa. Det dröjer inte länge innan han själv kan hoppa upp i sängen. Vi tränar främst inomhus, men jag har nu även börjat lägga en del av träningen utomhus. Det är klart svårare särskilt när vi träningsleker på klubben, eftersom han fortfarande reagerar på alla Schäfrars skall. Så jag inriktar mig mest på kontaktövningar där.

Här några bilder från de senaste träningspassen.

[nggallery id=12]

Ett svar till “Prime Träning”

  1. Hej Kerstin!

    Ja nu är det vår igen! Härliga bilder och fina filmer. Blir det tävling med lillen i sommar nu då! Ska bli kul att se er live framöver på klubben! Hörde att du är på väg att flytta till ”de rätta krokarna åxå 😉 . Skoj. Då blir det Gubbängsfältet framöver då!

    Kram Karin och brudarna

    Gilla

Kommentarsfunktionen är stängd.