Star- Träning

Januari 2012

Star går fritt följ den 7 januari lite ringrostig men taggad efter ett års uppehåll.

December 2011

Krypträning

Star tränar kryp

Januari 2011

Ridhusträning Star några glimtar. (Tyvärr stämmer inte textremsan med momenten)

 November 2010

Star har tävlat klart för i år. Vi satsar på SELCH till nästa år. Jag har klurat mycket på hur jag ska få honom mindre störningskänslig på tävling, det är den stora nöten att knäcka. Förutom att fortsätta med så tävlingslik träning som möjligt, ska börja träna med externbelöningar i de känsligaste momenten framöver, så får vi se hur långt vi kommer med det.

Träningsfilm

Här en träningsfilm från en av de sista träningstillfällena utomhus för i år. Vi har riggat rejält med störning, med okända hundar uppbundna alldeles nära inpå appellplan. Nya människor  och med prasslande plastpåsar hängandes lite var stans.  Det blev stressigt även för mig med allt ljud etc. Tack till Mirre som kommenderade oss, tack till Bianca som filmade och alla andra som medverkade.


Oktober 2010

Stars träning handlar mest om störningsträning numera. Utan stressande faktorer runt i kring sig gör han för det mesta mycket bra ifrån sig. Självklart fortsätter vi att fila på några detaljer också, men på det stora hela ser det bra ut. Störningarna på tävling är för det mesta – tävlingsledare, domare o skrivare. Men också miljön utanför tävlingsappellen, har betydelse. När Star blir stressad kommer startskall och även ibland gräsätning på de skickande momenten, Han blir också lätt ofokuserad.  Det är inte så lätt att rigga tävlingslika situationer med okända människor på appellen. Kompisar han lärt känna utgör ingen större stress. Så det gäller att vara uppfinningsrik. Vi ska börja träna med några nya kompisar nån gång i veckan, nu i vinter, vilket jag hoppas ska hjälpa en del.

Augusti 2010
Star har inte tränat så regelbundet i sommar dels beronde av det varma vädret dels valpens hemkomst.

Här ett urval bilder från olika träningstillfällen.

[nggallery id=5]